Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


recept

Sport szelet

 Sprint szelet

Hozzávalók:

 

 

elkészítés
  1. A 2 dl tejet, a 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Hozzáadjuk az 50 dkg darált háztartási kekszet, a kakaóport, rumaromát ízlés szerint, és jól eldolgozzuk a masszát.
  3. Az összekevert masszát fóliával bélelt nagy tepsire vagy tálcára kinyújtjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Az étcsokit összetördeljük egy lábosba, és gőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá egy kicsi olajat, amitől szép fénye marad, és nem fog töredezni a csokimáz.
  5. A masszát bevonjuk a csokimázzal, és hűtőbe tesszük, majd dermedés után szeleteljük.
tepsi mérete: 
nagy cm

 

 
 
Túrópöttyös bocimobil
 
Túrópöttyös bocimobil
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 11 ek olaj
  • 11 ek cukor
  • 15 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 (bio)citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 5 db túró rudi

 

elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverem.
  2. Kivajazott tortaformába öntöm.
  3. A túrórudikat ujjnyi vastag karikákra szeletelem és a tészta tetejére rakosgatom. A sütés végére a tészta csaknem teljesen bepuszilja azokat.
  4. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 30 percig sütöm. (Tűpróba!) 

 

Boci muffin

Boci muffin

Hozzávalók:

 

  • 2,5 dl tej
  • tojás
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek kakaópor
  • vaníliarúd vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 tábla Boci csoki

 

elkészítés
  1. A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét vagy a vaníliáscukrot. Kicsit kihűtjük.
  2. A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet.
  4. Kivajazott-lisztezett muffinormába kanalazzuk felváltva a két krémet (a szilikonformát nem kell kikenni).
  5. A tepsit vízfürdőbe állítjuk és megsütjük.

 

sütési hőfok: 
180°C
 

 

 
 
Kinder pingui

 


  •  
Kinder pingui
 
Hozzávalók:
 

Tésztához (2 laphoz):    

  •   6 tojás    
  •   6 ek cukor    
  •   6 ek melegvíz
  •   6 ek liszt
  •   2 ek keserű kakaópor
  •   1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez: 

  •   5 dl tejszín (Hulala)
  •   1 cs étkezési zselatin
  •   1 ek folyékony méz 
  •   1/2 kk vaníliaaroma

Csokoládés krémhez:

  •   15 dkg csokoládé
  •   10 dkg Rama
  •   1 ek víz
  •   2 ek olaj

Bevonathoz:

  •   20 dkg étcsokoládé
  •   10 dkg Rama
  •   3 ek olaj
  •   1 ek víz
  •   1 ek porcukor

 

elkészítés
  1. A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
  2. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
  3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
  4. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
  5. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  6. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
  7. Lassan csorgassuk bele a mézet.
  8. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
  9. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  10. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
  11. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
  12. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
  13. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  14. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe

 

Csoki pite

Csokis pite 2.

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek liszt
  • 4 tojásfehérje

 

elkészítés
  1. A vajat a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a 2 tojássárgáját, a sót, a cukrot, és összegyúrjuk.
  2. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát a hűtőbe rakjuk.
  3. A tejet a csokoládéval együtt felforrósítjuk.
  4. A cukrot, a lisztet, és a 2 tojássárgáját összekeverjük. A masszát a csokis tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  6. A tésztát kivesszük a hűtőből, elfelezzük, és a két felet, egyenként kinyújtjuk.
  7. Az egyik kinyújtott felet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Erre ráöntjük a csokis masszát. A masszára pedig ráhelyezzük a tészta másik kinyújtott felét.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

 

Nosztalgia krémes:

Nosztalgia krémes

Hozzávalók:

 

 

elkészítés
  1. A pudingot lábasba teszük, a vízzel felöntjük, és simára keverjük a cukorral, majd nagy lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. Hagyuk kihűlni.
  3. A tésztát kiolvasztjuk, és 4 felé vágjuk.
  4. Majd nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kisütjük egy tepsi hátlapján. A sütőt előmelegítjük,  és a lapokat megsütjük. (3-5 percig kel sütni. Ha sütőpapíron nyújtjuk kicsit könnyebb és egyszerűbb leszedni a tepsiről.) Hirtelen sül folyamatosan figyeljünk rá!!
  5. A pudingot tálba kaparjuk, ha már kihűlt, hozzáöntjük a habtejszínt (ha a tejszín nem édesített, 3 ek cukorral édesítjük.)
  6. Majd robotmixer legnagyobb fokozatával 10-15 percig keverjük.

 

Csokibomba

Csokibomba

Hozzávalók:

 

Mázhoz:

  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg Rama
  • kevés víz

 

elkészítés
  1. Habosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét.
  2. Egy jénai tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre jön a babapiskóta, majd ismét krém, babapiskóta és végül megint a krém.
  3. Felverjük a tejszínt, majd kis halmokban az egész süti tetejét bevonjuk.
  4. A mázhoz a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, míg nem olvad el a csokiban.
  5. Rácsorgatjuk a habra, és hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

 

Feketeerdő-alagút

Feketeerdő-alagút

Hozzávalók:

 

Tésztához:

  • 8 dkg puha vaj
  • 8 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Töltelékhez:

Cukorsziruphoz:

  • 1 dl víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ml rumaroma (vagy rum)

Tetejére:

  • 4 ek csokireszelék

 

elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeveréssel).
  2. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát.
  3. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  4. A lágy vajat a tojássárgákkal és a maradék cukorral kihabosítjuk.
  5. A liszthez szitáljuk a kakaóport.
  6. Óvatos mozdulatokkal a vajas tojáshoz keverjük a felvert tojásfehérjét, majd belekeverjük a kakós lisztet is.
  7. A masszát őzgerinc formába öntjük, és kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  8. Langyosan kiemeljük a sütőpapír segítségével a formából, és hagyjuk kihűlni.
  9. A cukorsziruphoz a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát éles késsel, vízszintesen három lapra vágjuk.
  11. A meggyet jól lecsöpögtetjük.
  12. A hideg Hulalából kemény habot verünk.
  13. Rétegezéskor a tészta alsó lapját meglocsoljuk pár kanál sziruppal, megkenjük vékonyan tejszínhabbal, és két sorban meggyet rendezünk rá. Lefedjük a középső tésztalappal, megöntözzük pár kanál sziruppal, megkenjük tejszínhabbal, egy sor meggyet rendezünk a közepére, lefedjük a tészta tetejével, és óvatosan meglocsoljuk a maradék sziruppal.
  14. A meggyes-tejszínhabos alagutat kívülről bekenegetjük a maradék tejszínhabbal, pár szem meggyel díszítjük, és megszórjuk csokireszelékkel.
  15. Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

 

Rémsütik Halloweenere

Rémsütik Halloweenre 

Hozzávalók:

 

Kakaós piskótához:

Cukormázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

Szóráshoz:

  • porcukor

 

elkészítés:
  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a zsírral, majd hozzáöntjük a kávét, a lisztes sütőport, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a rumot.
  2. Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a maradék 3 tojásfehérjéből vert kemény habot.
  3. Egy nagy kizsírozott-lisztezett tepsiben elsimítjuk, hogy ne legyen majd túl magas a süti, de még így is duplájára fog magasodni a sütőpor miatt.
  4. Megsütjük, 15-20 percig, de folyamatosan ellenőrizzük, nehogy hamarabb megsüljön.
  5. Közben elkészítjük a sablonokat a kerek sütikhez: pókformát, halálfejet, denevért, és tökfejet vágunk ki.
  6. A cukormázat is elkészítjük: Felverünk 1 tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és jól kikeverjük.
  7. Ha megsült a tészta, megvárjuk míg kihűl, majd el éles késsel "koporsó formákat" vágunk ki belőle, és egy nagy pohárral karikákat szaggatunk.
  8. A karikákra rátesszük a sablonokat és rászitáljuk a porcukrot.
  9. A koporsókhoz és a pókhálóhoz a cukormázat beletöltjük egy zacskóba, levágjuk a csücskét, és kidíszítjük a formákat.
  10. A pókhálóhoz én fogpiszkálóval kicsit rásegítettem, mert már túl vastagon jött a cukormáz.
sütési hőfok: 
170°C

 

 

 Isler

Isler

 

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
    1-2 evőkanál kakaó
    30 dkg liszt
    20 dkg Rama
    1 tojás
    őrölt fahéj ízlés szerint
    sütőpor
    vaníliás cukor ízlés szerint

Elkészítés

 

1.A lisztet, Ramát, porcukrot, tojást, őrölt fahájat, kakaóport, vaníliás cukrot és a sütőport összegyúrom.
2.Miután begyúrtam körülbelül 1 órát pihentetjük.
3.Pihentetés után nyújtom, szaggatom, sütöm 180-190 fokon. Miután kihűlt baracklekvárral töltöm. Áthúzom étcsokoládéval, tejcsokoládéval lespriccelem.
 
Mézeskalács figurák
Mézeskalács figurák

Hozzávalók

  • A tésztához

    25 dkg méz
    12 dkg Rama 
    12 dkg porcukor
    1 teáskanál mézes fűszerkeverék
    1 púpos teáskanál kakaópor
    50 dkg liszt
    1/2 csomag sütőpor
    1 db tojás

  • A kenéshez

    1 db egész tojás
    1 db tojásfehérje

  • A díszítőkrémhez

    2 db tojásfehérje
    25-30 dkg porcukor

  •  

    Elkészítés

    A mézet langyosra melegítjük. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beletesszük a megmelegített mézet, a nem túl fagyos Ramát és a többi hozzávalót, ezután összegyúrjuk. Egy puha, ragacsos tésztát kapunk. Betakarva hűtőbe tesszük, amíg a tészta kicsit megszilárdul. A hűtőből egy darabot kivéve lisztezett gyúrótáblán 3-3,5 mm vékonyra kinyújtjuk, majd különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ramával kikent tepsibe tesszük a különböző figurákat és lekenjük enyhén felvert egész tojással. Előmelegített sütőbe helyezzük és 185 °C-on 15-20 perc alatt megsütjük őket. Ahogy a sütőből kivesszük, forrón, azonnal átkenjük nyers tojásfehérjével. Így fényes lesz a kalácsunk felülete. A díszítőkrémhez egy kézi habverővel kikeverjük a tojásfehérjét és evőkanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. Addig adagoljuk a porcukrot a masszába, amíg a habverőt felemelve magasra az meg nem áll jégcsapszerűen lelógva. Ha kész a díszítőkrém, apró, sima csöves tortadíszítőbe, vagy habzsákba tesszük, de kinyomhatjuk egy ollóval levágott nejlon zacskóból is, vagy magunk által sütőpapírból tekert tölcsérből. Ízlés szerint díszítsük a kalácsokat. 

     

    Mákos szelet

    Mákos szelet

     

    Hozzávalók

    • A tésztához

      50 dkg liszt
      25 dkg Rama
      10 dkg porcukor
      2 db tojássárgája
      1 dl tej
      1 teáskanál kristálycukor
      1 dkg élesztő
      1 mokkáskanál szódabikarbóna
      1 vaníliás cukor
      tejföl

    • A töltelékhez

      30 dkg őrölt mák
      15 dkg cukor
      2 dl tej
      1 db citrom reszelt héja
      2 evőkanál méz
      10 dkg mazsola
      rum
      fahéj
      2 db tojásfehérje
      10 dkg baracklekvár

    •  

      Elkészítés

      A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk egy kb. 20x36 cm-es, magas peremű tepsit. A mazsolát beáztatjuk a rumba. Elkészítjük a tölteléket: a mákot összekeverjük a cukorral és a tejjel, hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, közben a tojásfehérjét habbá verjük, és a langyos töltelékbe keverjük. A langyos tejben feloldjuk a teáskanál kristálycukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és elmorzsoljuk benne a Ramát. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd három részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mákos töltelék felét, erre ismét tészta következik, melyet szintén lekvárral, majd mákkal kenünk meg. A harmadik tésztalappal befedjük. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszurkáljuk. 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

       

      Tejszínes szelet

      Tejszínes szelet

       

      Hozzávalók

      • Krém

        20 dkg porcukor
        20 dkg Rama
        4 dl tej
        2 dl tejföl
        1 evőkanál liszt
        2 csomag tejszín ízű puding

      • Lapokhoz

        kiskanál szódapor
        37 dkg liszt
        2 evőkanál kakaó
        2 db tojás
        5 dkg Rama
        20 dkg porcukor

      • Máz

        8 dkg porcukor
        8 dkg Rama
        1 evőkanál kakaó
        1 evőkanál csokipuding
        1 evőkanál tej vagy 1 tábla tortabevonó csoki

      •  

      • Elkészítés

       

       

      Lapok: gőz felett felolvasztjuk a cukrot, a Ramát, a tojást, a kakaót és a mézet. Kb. 5 perc alatt jól összefőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet meg a szódaport. 1 órát pihentetjük, és tepsi hátán két lapot sütünk. Krém: a pudingot, a lisztet, a tejfölt és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük. Kihűlésig keverjük, hogy ne csomósodjon össze. A Ramát habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet a két lap közé töltjük. A máz hozzávalóit felfőzzük, és a tészta tetejére kenjük, vagy használhatunk tortabevonó csokoládét 

       

      Kávés tekercs

      Kávés tekercs

      Hozzávalók

      • A krémhez

        3 dkg kókuszreszelék
        9 dkg folyékony méz
        1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
        6 dkg porcukor
        15 dkg Rama 

      • A tésztához

        2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül)
        1 evőkanál rum
        6 dkg kakaópor
        40 dkg háztartási keksz
        3 dkg porcukor

      • Elkészítés

        A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A Ramát, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehűtjük.

       

     

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.